Henrys rutiner

Nu när Henry är 6 månader så har vi kommit in i lite rutiner. Jag tycker det är skönt så man kan planera dagen bättre. Såhär ser det ut när allt är som det ska.

Vi gör morgon 7-8 och äter frukost (gröt).

Sen efter ett par timmar så blir Henry trött och får sova. Allt mellan 1,5 och 3 timmar.

När han vaknar så gör vi lunch vid 11 tiden. (Alla äter lunch då) Beroende på om vi har bråttom iväg så blir det antingen ersättning eller burkmat för Henry.

Efter ett par timmar så är det dags för Henry att sova igen. Då oftast en kortare sväng på max 1 timme. Sen lite mellis vid ca 14 tiden. Oftast ersättning plus lite fruktpuré.

Efter någon timme igen så sover han en kortare sväng igen. Vi försöker att han inte ska sova senare än 17. Oftast sover han inte längre än halv fem.

När han vaknat så äter vi kvällsmat allihopa. En burk med mat för Henry och sen leker vi hela kvällen fram till ca 19 då han får en flaska ersättning och sen gör vi kväller.

Antingen sover han hela natten till typ 7 eller så vaknar han en sväng för mat mellan 4 och 6.

Ibland blir det heltokigt beroende på när han vaknar på morgonen och hur kort eller länge han vill sova på dagarna. Men såhär ser en optimal dag ut :) Just nu sitter familjen och käkar frukost. Henry käkade för ca 45 minuter sedan. Han kommer nog bli trött om inte alltför länge. Vi hade en lite bökig natt och tidig morgon.


Kommentera här: