Polskan

Idag hände en sjukt rolig sak. Påväg till dagis så säger Freja från ingenstans "nosek". Sen förklarar hon att farmor säger så och pekar sen på näsan. Nosek (stavning?) betyder alltså näsa på polska. Frejas farmor pratar lite polska med henne, men man har inte vetat om hon förstått något. Men nu kom beviset. Hon tar in det och lär sig. Frejas farmor kommer blk så glad :) Vi med :)

Henry Henry Henry

Nu har han minsann blivit bökig att lägga.

Henry har ALLTID varit sjukt enkel att söva. Man har i princip bara behövt lägga ner honom i sängen så har han somnat. Möjligen att på senaste tiden så har man behövt legat i sängen bredvid och sjungit. Lagt honom ner några gånger om han ställt sig upp för att leka. Men alltid somnat av sig själv. Tagit max 20 min.

De senaste dagarna har det varit kamp. Och idag. Tog det alltså ca en timme. Hell no. Inte ok i min värld. Haha.

På fm fick jag söva honom i vagnen inne. Och på em gick jag en halvtimmes promenad så han fick sova. 

Nu till kvällen så låg vi först i våran säng och han fick böka omkring. Men då lekte han bara. Ner i hans säng men då var det grin. Att bära runt i famnen gick inte heller..grin och kom inte till ro. Efter många om och men så la jag ner honom i sin säng och han gav upp. Övertrött säkert. Men vi måste verkligen hitta på en ny lösning vid läggning ;)

Förutom detta så måste jag bara dela med mig av Henrys nya färdigheter så jag inte glömmer dom. Vet dock inte vad jag berättat än. Men.

Henry kan vinka och klappa händerna. Frågat man vart bollen är så hämtar han den😍 Han låter som en indian. Alltså slår sig för munnen samtidigt som han låter. #söt. Sen den nyaste grejen är att han lägger mer huvud på sidan på bordet, soffan, you name it. Myser liksom. Tror han börjat med det för att vi tyckte det såg så kul ut och skrattade. Henry har vid enstaka tillfällen stått upp själv i några sekunder. Han har även börjat pruta med munnen. Jättemycket. 😂

Vilket långt inlägg det blev. Men skönt att skriva av sig. Henry är hur som helst bedårande söt och snäll. Men några griniga utbrott om dagen såklart. Min lilla rumpnisse.

Första vardagen

Ja nu är Daniel tillbaka på jobbet och Freja får förhoppningsvis gå en hel vecka på förskolan utan sjukdomar :)

Idag drog en vän med mig på långpromenad. Henry och hennes dotter är lika gamla. Endast en vecka mellan dom. Så vi tog oss en promenad på 1 timme och 20 min. Gick oförskämt bra. Jag har inte tagit en enda långpromenad sedan Henry kom. Skäms. Men men. Lite skavsår fick jag. Men värt. Tajmade även in så jag kunde hämta Freja när vi promenerar färdigt. Så där blev det 20 min extra promenad för att ta oss hem.

Nu har jag även äntligen fått tag på en ståbräda så jag får med mig båda barnen. Gick väldigt bra. Både Freja och Henry tyckte det var kul. Fick dock gå bredvid vagnen för att inte gå in i Freja och ståbrädan. Men det gör inget :)

Nu har vi precis käkat kvällsmat jag och barnen. Lite kvällsmys innan läggdags. Daniel jobbar eftermiddag så jag tänkte komma japp i idol :)