Astrid Lindgrens värld

I fredags morse tog vi vårat pick pack och drog till Jönköping. 


Där väntade ett helt gäng med polare. Vi tog in på hotell och käkade gott på hotellet. Efter en hyffsat värdelös natt så var det dags att fara till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Jag hade inga direkta förväntningar. Visste inte hur stort det skulle vara, hur mycket folk det kunde vara eller vad man kunde göra där. Men oj va imponerad jag blev.För det första var vi lite beredda på åsk och regnväder. Men icke. Visst det kom några få droppar och vi hörde åskan. Men fy fan va varmt det var. När solen var framme ville man bara dö litegrann. Så när den gömde sig bakom molnen var det guld.

Så där gick vi omkring iaf. Sjukt stort ställe. Massor med butiker osv. Och alla olika sagor. Så mysigt. Min favorit är helt klart Ronja. Så häftigt också med Mattisborgen;) Frejas favorit var helt klart Emil och kort därefter rutchkanorna vid Karlsson på taket haha. 

I åtta timmar var vi alltså där. Öppning till stängning. Helt sjukt. Henry var helt gudomligt snäll..satt mest snällt och tittade förundrade. Freja var väl lite gnällig emellanåt. Trött i benen (oruttat att inte ta med vagn), trött, hungrig osv. Men andra i gänget hade vagn och mat och godis fanns det gott om. Så fullt godkänt iaf för Frejas del. Kan iaf verkligen rekomendera detta. Känns som att från Frejas ålder (3 år) så passar det perfekt. När dom verkligen vill sitta still och kolla teater och prata med figurerna. Skulle inte förvåna mig om vi åker nästa år också. Även om Henry fortfarande är lite för liten då att fatta så älskade ju Freja verkligen detta ställe. Så barnvänligt och mysigt♡

Här kommer nu en bildkaskad. I en salig blaning. Ni får ursäkta men jag orkar inte sortera;) Fortsättning följer längre ner.

Efter stängning så bestämde vi oss för att köpa hämtmat och sätta oss på stranden i Jönköping. Och kära nån vilken pärla. Tänk att ha en sån riviera mitt i stan. Lite griniga barn till en början, men efter god mat så var det så mys. Freja badade i sanden och vi andra satt bara och njöt av solnedgången. Vilket fint avslut.Kommentera här: