Henry update

Snart blir Henry 16 månader vilket också betyder att han snart ska börja på förskola. Freja började vid exakt samma ålder och nu är det alltså Henrys tur.


Det ska bli väldigt intressant och se hur han hanterar det. Han är ju lite blyg och reserverad men samtidigt så struntar han i alla och vandrar runt i din egna värld. Så vi får se. Min lille bebis som nu är så stor. Kommer han någonsin kännas som en stor pojke liksom ? Han föddes ju nyss.😭❤

Men det ska ändå bli skönt att komma tillbaka till jobbet måste jag tillägga. Ny rutiner och ny energi. Tror det bara kommer kännas bra i slutänden :)

Tillbaka till Henry. Han är en liten busig mysfarbror han. Älskar att klättra på saker. Gör allt som Freja gör. Vilket betyder hoppa i soffan och allt annat bus också. Han är en tv och telefon nörd. Han kan sitta länge och titta på tv o lugn och ro. Blir även fly förbannad om Freja tar telefonen ifrån honom.


Favoritleksaker är nog hans plastdjur, men i övrigt så tycker han om att pilla med det mesta. Gärna slänga ut allt på golvet. Men det positiva där är att han är lika mån om att städa. Han älskar att städa. Hittar han smulor på golvet så kommer han och ska ge det till mig. Stänga skåp och dörrar och plocka undan leksaker. Här om dagen så hällde han ut lite vatten på bordet, då gick han iväg för att hämta papper och torka upp. Hur söt!?❤

Han har haft en extremt pappig period. Det är lite bättre nu. Men innan så totalvägra han mig så länge Daniel va hemma. 

Nattningsrutiner ser ut som så. Han äter gröt vid halv sju (som han är extremt duktig på att äta själv nu). Sen borstar vi tänder byter blöja och sätter på pyjamas. Vi försöker alltid komma i säng till kl 19. Iaf när vi måste upp i tid dagen efter. Så jag lägger mig i sängen med honom och vi läser lite böcker. Som han älskar. Sitter som ett ljus. Max böckerna är fortfarande en favorit. Sen släcker vi lampan och han bökar runt lite tills han hittar en favoritställnkng och somnar. Då bär vi över honom tills Hans säng som står breven våran. Sen sover han hela natten till sju halv åtta. Ibland vaknar han på natten och vill ligga i våran säng. Men det är mys. Han sover bara vidare så det är ok :)

Henry är iaf en riktig myskille. Kramas och pussas gärna. Helst när någon ska åka hemifrån. Som precis nyss när vi sa hejdå till Freja som skulle till dagis. Han går fram och ger henne en kram och sen en puss. Utan att någon bett honom göra det. Sööööööt!Och jag har säkert sagt det förr. Men Henrys utveckling har liksom skett av sig själv. Man hinner inte med att träna och öva lika mycket som med Freja när hon va liten. Så man blir så chockad när man märker att han lärt sig något nytt :)

Henrys språk händer det inte så mycket med. Han hoar typ mest haha. Han förstår ju typ allt vad vi säger dock. Men när han vill få fram vad han vill så förklarar han de på sitt sätt. Han går tex till skötbordet och gnäller om han har bajsat och tar fram tallrik när han är hungrig osv.

Men ja det var nog allt för nu. Nu är det bara att invänta inskolningen 😍
Kommentera här: